Ποιες υπηρεσίες για άτομα με αναπηρίες παρέχει η Qatar Airways;

Follow

Η Qatar Airways κάνει κάθε προσπάθεια να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών με ειδικές ανάγκες.

Για να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα, ζητούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας όταν κάνετε την κράτησή σας και τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση σας.

Παρακάτω θα δείτε σχετικές πληροφορίες των εν λόγω υπηρεσιών που προσφέρουμε. Στην περίπτωση που έχετε κάποιο ειδικό ερώτημα, απευθυνθείτε για διευκρινήσεις στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή επικοινωνήστε με το γραφείο της Qatar Airways της περιοχής σας ή το τηλεφωνικό κέντρο.

Βοήθεια στα άτομα μειωμένης κινητικότητας στο αεροδρόμιο

Η Qatar Airways παρέχει βοήθεια στα άτομα μειωμένης κινητικότητας για τη μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο. Συνιστούμε να μας ενημερώνετε για τις ανάγκες σας όταν κάνετε την κράτησή σας και τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση σας.

Διευκολύνσεις στο αεροσκάφος

Τα αεροσκάφη της Qatar Airways είναι σε γενικές γραμμές εξοπλισμένα με τα εξής:

•             Καθίσματα με κινητά/ανυψούμενα μπράτσα που διευκολύνουν τη χρήση των καθισμάτων από άτομα μειωμένης κινητικότητας Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να σας παράσχουμε κάθισμα που να ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Ωστόσο, λόγω συγκεκριμένων θεμάτων ασφάλειας, δεν είναι δυνατόν να σας παράσχουμε θέση κοντά στην έξοδο κινδύνου

•             Στα περισσότερα αεροσκάφη μας, οι τουαλέτες/λουτρά είναι εξοπλισμένα με διευκολύνσεις όπως λαβές στήριξης.

•             Τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου που διαθέτουμε (Airbus A330/340 και Boeing 777) είναι εξοπλισμένα με ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο. Ωστόσο, η διευκόλυνση αυτή δε διατίθεται στα αεροσκάφη στενής ατράκτου. Τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου εκτελούν συνήθως πτήσεις διάρκειας άνω των 5 ωρών.

Προσωπικό αναπηρικό αμαξίδιο

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε με το δικό σας αναπηρικό αμαξίδιο ή να χρησιμοποιήσετε άλλο βοήθημα κινητικότητας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε κατά την κράτηση θέσης ή αφού ολοκληρώσετε την κράτησή σας. Θα μεταφέρουμε το αναπηρικό σας αμαξίδιο ή το βοήθημα κινητικότητας χωρίς χρέωση. Τα παρακάτω σχετίζονται με τα βοηθήματα κινητικότητας:

•             Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αναπηρικό σας αμαξίδιο ή το βοήθημα κινητικότητας όπου είναι δυνατόν. Όμως, θα χρησιμοποιηθεί άλλο αναπηρικό αμαξίδιο για τη μεταφορά σας στη θέση που σας έχει δοθεί στο αεροσκάφος.

•             Τα αναπηρικά αμαξίδια και τα βοηθήματα κινητικότητας που λειτουργούν με μπαταρία γίνονται δεκτά ως αποσκευές και φυλάσσονται στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους. Η μεταφορά μπαταριών που παρουσιάζουν φθορές ή διαρροές δε γίνεται δεκτή.

•             Παρακαλούμε να παράσχετε στο προσωπικό μας επαρκείς πληροφορίες για το αμαξίδιο/βοήθημα και για τις μπαταρίες που σκοπεύετε να μεταφέρετε πριν ταξιδέψετε. Αυτό θα επιτρέψει στο προσωπικό μας να σας εξυπηρετήσει καλύτερα καθώς και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας.

Πτήσεις προς και από τις Η.Π.Α.

•             Τα αεροσκάφη μας διαθέτουν χώρο αποθήκευσης για ένα αναδιπλούμενο/πτυσσόμενο ή χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο ή άλλα βοηθήματα κινητικότητας, όπως μπαστούνια, δεκανίκια και περιπατητήρες. Ο χώρος αυτός διατίθεται με σειρά προτεραιότητας.

•             Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην καμπίνα, το αναπηρικό αμαξίδιο ή το βοήθημά σας θα μεταφερθεί στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους ως αποσκευή. Αμαξίδια με ξηρές μπαταρίες γίνονται δεκτά μόνο στις πτήσεις προς Η.Π.Α.

Βοηθοί / Συνοδοί

Γενικά δεν απαιτούνται βοηθοί για τους επιβάτες μειωμένης κινητικότητας. Παρόλα αυτά και εφόσον επιβάλλεται, απαιτούνται ένας ή δυο βοηθοί στις παρακάτω περιπτώσεις:

•             Επιβάτες σε φορείο ή θερμοκοιτίδα

•             Επιβάτες που πάσχουν από νοητική αναπηρία ή προβλήματα όρασης και ακοής ή που δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την ενημέρωση, τις συστάσεις ή τις οδηγίες ασφαλείας από το πλήρωμα σε περίπτωση ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σε εναλλακτικές μορφές.

•             Επιβάτες που δεν είναι σε θέση να απασφαλίσουν τη ζώνη του καθίσματός τους, να αφήσουν τη θέση τους και να φτάσουν σε μια έξοδο κινδύνου χωρίς βοήθεια, να βρουν και να φορέσουν σωσίβιο ή να φορέσουν μάσκα οξυγόνου χωρίς βοήθεια.

•             Επιβάτες που χρειάζονται προσωπική φροντίδα σε σχέση με το σύστημα παροχής οξυγόνου, το φαγητό ή τη χρήση της τουαλέτας. Το πλήρωμα της καμπίνας δεν είναι σε θέση να παράσχει τέτοιου είδους βοήθεια.

Επιβάτες με προβλήματα όρασης

Παρακαλούμε ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να σας παράσχουμε συνοδό προς και από το αεροσκάφος.  Το πλήρωμά μας θα σας παράσχει ενημέρωση για την ασφάλεια και την απαραίτητη βοήθεια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Επιβάτες με προβλήματα ακοής

Παρακαλούμε ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να σας παράσχουμε συνοδό προς και από το αεροσκάφος.  Το πλήρωμά μας θα σας παράσχει ενημέρωση για την ασφάλεια και την απαραίτητη βοήθεια κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το βίντεο για την ασφάλεια κατά την πτήση διαθέτει υπότιτλους στα Αγγλικά.

Ταξίδι με σκύλους υπηρεσίας

Η Qatar Airways επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά ενός σκύλου υπηρεσίας στην καμπίνα επιβατών μόνο σε δρομολόγια που περιλαμβάνουν πτήσεις προς ή από τις Η.Π.Α. Σε όλα τα άλλα δρομολόγια, δεν επιτρέπεται η παραμονή σκύλου υπηρεσίας στην καμπίνα επιβατών αλλά μεταφέρεται δωρεάν στο χώρο αποσκευών. Δεν επιτρέπεται κανένα άλλο είδος ζώου υπηρεσίας στην καμπίνα σε οποιαδήποτε άλλη πτήση.

Για δρομολόγια με πτήσεις που περιλαμβάνουν τις Η.Π.Α., ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις για τη μεταφορά σκύλου - υπηρεσίας:

•             Πρέπει να ειδοποιήσετε το γραφείο κρατήσεων ή το τηλεφωνικό μας κέντρο τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση και να κάνετε check-in μία ώρα πριν από την κανονική ώρα έναρξης του check-in.

•             Θα πρέπει να αποδείξετε τη στιγμή της κράτησης ή του check-in στο αεροδρόμιο ότι ο σκύλος σας είναι σκύλος υπηρεσίας και ότι δε θα χρειαστεί να αφοδεύσει στο αεροπλάνο ή ότι είστε σε θέση να καθαρίσετε τα περιττώματα του σκύλου χωρίς να δημιουργήσετε πρόβλημα υγείας και υγιεινής κατά τη διάρκεια της πτήσης.

•             Θα πρέπει να έχετε μαζί σας απορροφητικά ή άλλα υλικά για το σκοπό αυτό. Σας προτείνουμε να προετοιμάσετε το σκύλο για την πτήση με ασκήσεις και περιορίζοντας τη λήψη υγρών πριν από την πτήση.

•             Συνιστούμε τη χρήση λουριού ασφαλείας για χρήση κατά την απογείωση, την προσγείωση ή οποτεδήποτε ενεργοποιείται η ένδειξη "προσδεθείτε".

•             Αν συνοδεύεστε από σκύλο για συναισθηματική ή ψυχιατρική στήριξη, τότε πρέπει να παρουσιάσετε πιστοποιητικό από ιατρό ψυχικών νοσημάτων. Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι τυπωμένο σε επαγγελματικό χαρτί του γιατρού, να είναι υπογεγραμμένο και να έχει εκδοθεί το πολύ έως ένα έτος πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία πτήσης.

•             Αν ο σκύλος υπηρεσίας δε μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο της θέσης σας, θα σας προσφέρουμε άλλη θέση, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη στο αεροσκάφος. Ωστόσο, ο σκύλος υπηρεσίας δε μπορεί να παρεμποδίζει την κίνηση στο διάδρομο ή την πρόσβαση στην έξοδο κινδύνου ή να καταλαμβάνει μέρος από το χώρο για τα πόδια του επιβάτη που κάθεται δίπλα σας.

Άλλες ανάγκες

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια από την Qatar Airways. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα των στοιχείων επικοινωνίας των γραφείων μας.

Όροι μεταφοράς

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε διαβάστε την ενότητα Όροι Μεταφοράς.

Have more questions? Submit a request
Powered by Zendesk