Μπορώ να ταξιδέψω με σκύλο υπηρεσίας;

Follow

Για να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα, ζητούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας όταν κάνετε την κράτησή σας και τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση σας.

Η Qatar Airways επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά ενός σκύλου υπηρεσίας στην καμπίνα επιβατών μόνο σε δρομολόγια που περιλαμβάνουν πτήσεις προς ή από τις Η.Π.Α. Σε όλα τα άλλα δρομολόγια, δεν επιτρέπεται η παραμονή σκύλου υπηρεσίας στην καμπίνα επιβατών αλλά μεταφέρεται δωρεάν στο χώρο αποσκευών. Δεν επιτρέπεται κανένα άλλο είδος ζώου υπηρεσίας στην καμπίνα σε οποιαδήποτε άλλη πτήση.

Για δρομολόγια με πτήσεις που περιλαμβάνουν τις Η.Π.Α., ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις για τη μεταφορά σκύλου υπηρεσίας:

• Πρέπει να ειδοποιήσετε το γραφείο κρατήσεων ή το τηλεφωνικό μας κέντρο τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση και να κάνετε check-in μία ώρα πριν από την κανονική ώρα έναρξης του check-in.

• Θα πρέπει να αποδείξετε τη στιγμή της κράτησης ή του check-in στο αεροδρόμιο ότι ο σκύλος σας είναι σκύλος υπηρεσίας και ότι δε θα χρειαστεί να αφοδεύσει στο αεροπλάνο ή ότι είστε σε θέση να καθαρίσετε τα περιττώματα του σκύλου χωρίς να δημιουργήσετε πρόβλημα υγείας και υγιεινής κατά τη διάρκεια της πτήσης.

• Θα πρέπει να έχετε μαζί σας απορροφητικά ή άλλα υλικά για το σκοπό αυτό. Σας προτείνουμε να προετοιμάσετε το σκύλο για την πτήση με ασκήσεις και περιορίζοντας τη λήψη υγρών πριν από την πτήση.

• Συνιστούμε τη χρήση λουριού ασφαλείας για χρήση κατά την απογείωση, την προσγείωση ή οποτεδήποτε ενεργοποιείται η ένδειξη "προσδεθείτε".

• Αν συνοδεύεστε από σκύλο για συναισθηματική ή ψυχιατρική στήριξη, τότε πρέπει να παρουσιάσετε πιστοποιητικό από ιατρό ψυχικών νοσημάτων. Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι τυπωμένο σε επαγγελματικό χαρτί του γιατρού, να είναι υπογεγραμμένο και να έχει εκδοθεί το πολύ έως ένα έτος πριν από την ημερομηνία της προγραμματισμένης πτήσης.

• Αν ο σκύλος υπηρεσίας δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο της θέσης σας, θα σας προσφέρουμε άλλη θέση, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη στο αεροσκάφος. Ωστόσο, ο σκύλος υπηρεσίας δεν μπορεί να παρεμποδίζει την κίνηση στο διάδρομο ή την πρόσβαση στην έξοδο κινδύνου ή να καταλαμβάνει μέρος από το χώρο για τα πόδια του επιβάτη που κάθεται δίπλα σας.

Have more questions? Submit a request
Powered by Zendesk